Biografie

2Vliegen onderwegJanuari 2018 presenteert het theaterduo 2Vliegen hun boek ‘Nog meer Leefruis’. Dit is het verzameld werk van 10 jaar samen theatermaken.

Greetje en Hilde ontmoeten elkaar in 2000 bij een kleinkunstcursus van het Koorenhuis in Den Haag.  Zij maken verschillende korte voorstellingen, alleen of met anderen.

In 2003 wordt Greetje vijftig en maakt de solovoorstelling ‘Gretig 50!’. Hilde is dan begin dertig en beschrijft de zoektocht naar de liefde in ‘Een man die voor je zorgt’.

Twee jaar later verwerkt Greetje haar onvergetelijke ervaring met borstkanker in haar voorstelling ‘De zure appel‘. Hilde bespiegelt de huwelijksdag in ‘Alles is relatief’.

In 2005 worden ze 2Vliegen. Hun eerste programma samen is ‘Overdwars’. Het theaterprogramma in seizoen 2011-2012 heet ‘Uitgetest‘. Voor seizoen 2013-2014 staat hun Laatste wens centraal. Hun vierde voorstelling is een jubileumvoorstelling, getiteld ‘Leefgruis‘.

Tussen de bedrijven door volgen beiden ook nog een opleiding tot Theatermaker en werken zij met – maar ook onafhankelijk van – elkaar aan verschillende theaterproducties.

2Vliegen zijn in hun voorstellingen altijd op zoek naar hun bestemming, zin en onzin van dwang, drang, passie, liefde, voortplanting, leven, dood… en doorgaan.