Recensies over Uitgetest, 2011-2012

Met trots en blijdschap geven wij kennis van onderstaande reacties uit het publiek:

 

14 april 2012 – Volkstuinencomplex Ons Buiten, Leiden

Corrie Bink: “Ik was onder de indruk van het spel van Greetje en Hilde, de 2 verschillende vrouwen brachten elkaar zo mooi in balans. (…) zo herkenbaar, heerlijk om zo’n spiegel voorgehouden te krijgen.”

12 november 2011 – Theater De Regentes, Den Haag

Lesley d’Arnault: “Inspirerend, ontroerend en bijzonder professioneel. Deze dames zijn in staat een grote zaal een fantastische avond te bezorgen.”

Jan-Willem Gonlag: “Vanaf het moment dat de meiden de zaal binnenkwamen was ik getroffen door de manier waarop ze het bont geschakeerde publiek wisten te boeien en te betrekken bij het stuk. Alsof je in een huiskamer zit en er maar twee het woord voeren.  Het schaterlachen van het voltallige publiek bleef naar mijn idee uit maar na vijf kwartier was ik verbaasd dat de voorstelling voorbij was gevlogen (als twee vliegen). Vergeleken met de gevestigde namen in theaterland was ik blij verrast dat twee dames zo’n boeiende en amusante voorstelling kunnen neerzetten. Herkenbaar, kwetsbaar en treffend; wat wil je nog meer.”

Bart Richter: “Een 5 kwartier durende trip in een intercity die niet lijkt te stoppen.  Alles klopt. Deze dames zijn op elkaar ingespeeld en ze maken optimaal gebruik van hun verschillen. De timing klopt, alles klopt. Het stuk is boeiend van begin tot einde en altijd heel herkenbaar. Complimenten voor de verstaanbaarheid. Ik zat op de tribune op de allerlaatste rij en ik kon alles woordelijk verstaan.  Ten opzichte van hun vorige stuk Overdwars zijn ze met sprongen vooruitgegaan. Het is veel meer een eenheid. Je kunt duidelijk zien dat ze regieadviezen hebben gehad en daarmee ook echt aan het werk zijn gegaan.”

Ria Hofstede: “In vergelijking met de vorige voorstelling ‘Overdwars’ was ‘Uitgetest’ meer
ontwikkeld, verfijnd en boeiend. Hier en daar de grappen nog wat obligaat… Lijkt soms nog een onafgemaakte keuze tussen toneel en cabaret. Het lied van Greetje ontroerde me. Wat mij betreft kan ze nog veel meer met haar zang doen.”

Reactie 2Vliegen: Wij hebben de keuze gemaakt om niet te kiezen voor het een of het ander. En het is iets geworden wat van allebei wat heeft. En nog veel meer.

16 oktober 2011 – Theater De Regentenkamer, Den Haag

Minke en Marleen:”Mooi hoe alles uiteindelijk weer in elkaar greep…”

In het publiek in de Regentenkamer zat ook Guadalupe. Van haar kregen we het volgende: “Greetje Jansen en Hilde ter Laak hebben een uitstekend geschreven voorstelling. Geweldig grappig en tegelijkertijd gevoelig. Boeiend tot en met de laatste seconde. Een aanrader.”

“Tering, wat goed!”,  werd uitgeroepen door een ons onbekende heer uit het publiek. Hij stelde zich voor als Coen Guldenmund. Later mailde hij ons het volgende bericht: “Afgelopen zaterdag was ik naar jullie voorstelling op uitnodiging van Ay Lin. Ik ben naar veel cabaretvoorstellingen geweest, betere en mindere. Die van jullie was een betere. Hoe dan? Jullie spelen zo leuk mooi met het leven en de vragen die opkomen. De  grapdichtheid is enorm. De oprechtheid is enorm. De aanpak prima goed. Daarom naar een groter en meerdere podia, en werken aan een volgende voorstelling. You are good. Coen.”

25 september 2011 – Huis Van Groen, Den Haag

Deze reactie kregen we een dag na de première: “Gisteravond zijn we met zijn drieën naar jullie voorstelling ‘Uitgetest’ geweest. Grappig en ontroerend kleinschalig cabaret, dat meer mensen zouden moeten zien. Er zijn binnenkort nieuwe voorstellingen. Wij zeggen: aanrader! Sarah Muiderman, Sandra Uittenbogaart en Sophie Pelinck.”